post

Elsykkelen gjør det lettere å legge ut på lengre sykkelturer

Selv om kondisen ikke er på topp

Man ser det oftere og oftere nede på kontinentet. Ektepar har lyst å gjøre noe sammen i ferien. Den ektefellen som sykler aktivt hver dag, enten til jobb eller som en hobby, har fått lov til å bestemme at det blir sykkelferie gjennom et av Europas vakre landskap.

Man ser ektefelle 1 suse forbi, ikledd nyeste Tour-de France –spandex og lycra, mens ektefelle 2 puster og peser, ca. 100 meter lenger bak. Om det er på den måten, og du kjenner deg litt igjen i dette scenariet, enten som offer eller som gjerningsmann, så er det kanskje på tide å forandre litt på denne situasjonen og skape en utligning for neste gang.

En god elsykkel kan gjøre den neste sykkelferie gjennom et vakkert kulturlandskap til en nytelse for begge parter, også for den som helst er med for å blidgjøre den bedre halvdelen, og for vinsmaking og god mat, så vel som andre kulturelle opplevelser.

En god elsykkel tar deg også gjennom kuperte landskap uten at du sliter deg ut

Mange steder som markedsfører sykkelstier og vakre landskap for sykkelturister, er også områder som er lettere kuperte, eller mer enn som så. Det kan selvfølgelig vere innbydende å sykle gjennom flate landskaper, som hele kystlinjen fra Aquitania til Finland, men ofte så lokkes folk av fjell og dype daler.

Hauglandskapet i Toscana, eller alpehengene i Tirol Toscana, eller alpehengene i Tirol kan virke fristende, men her er det kanskje lurt å satse på å klare etappene med en el-sykkel, mest av alt fordi det sparer på energien din, slik at du kan oppleve mer en selve sykkelturen. Her er det kanskje en fordel at både den bedre og den verre halvdelen har litt ekstra hjelp av en motor, når vinden blåser og bakkene blir bratte.

Tenk på hvilke temperaturer du er vant til å sykle i

Mange nordmenn glemmer også at de egentlig ikke er akklimatiserte for noen som helst form for sommertemperatur. Folk lengre syd ler, når de får høre at det blir avisoppslag i lokalaviser i Midt-Norge, om kvikksølvet skulle krype over 25 grader. På samme måte som at nordmenn tar på seg shorts og kortermede skjorter når de er på juleferie i Barcelona, mens de lokale løper rundt i boblejakker fordi det er 15 grader ute, kan nordmenn møte på det motsatte av velbehag, om de ferierer sydpå på sommeren.

Igjen kan en god el-sykkel være det som redder ferien. Her kan du kjenne den friske brisen i ansiktet og under armene, uten at du trenger å slite deg ut i varmen. Det er også et godt råd at du holder deg til de lokales tidsskjema, spesielt om du sykler i Spania, Kroatia eller i Italia . Planlegg slik at du sykler tidlig på morgenen, og at du tar en pause rundt klokken 11, for middag og forfriskninger. Da unngår du den verste middagsheten.

Hvor i Europa kan du ha de fineste sykkelferiene?

De mest opplagte målene for en god sykkelferie er i Land hvor det er mye flatmark. Det sier seg selv at mange nordmenn tar turen til Danmark, eller sykler Sverige på langs, langs Østersjøen, men også Belgia og Nederland inviterer for fine sykkelferier. Sydlige england kan også by på seg, for den som vil sykle med vanlig sykkel uten elektrisk motor som hjelp.

Om du ønsker noe mer originalt, er ting også begynt å bli ordentlige på andre siden av Østersjøen. Polen og Baltikum kan by på noe nytt, selv om det trekker ned litt at det er vanskeligere å orientere seg, både på grunn av språkbarrierne, så vel som at sykkelturismen som konsept ikke er fullt utviklet i området.

Andre områder, som er pittoreske, kan kreve at det kjøpes inn en el-sykkel før dere legger ut på turen. Rutene mellom Sveits og Tyskland byr på imponerende landskap, som er en fryd for øyet, men som kan være en påkjenning for legger og lår. Andre områder av samme karakter, som også forbedres med elektrisk motor på sykkelen, er Skottland, Spania eller Italia. Ett nytt og spennende sykkelreisemål er å ta med sykkelen på øyhopping i Adriaterhavet, gjerne med utgangspunkt i Dalmatia, Kroatias kyst. Om du vil sikre en god opplevelse, er det også mulig å kjøpe en pakketur for sykkelferie i mange av de beste reisemålene.